Wednesday, November 18, 2009

aku dan teluk sepang










dah lama aku tak update blog...sbb apa? aku takde mood...dan takde story...[boleh ke camtu? camne ni nak jd blogger otai ni?]

so last week 14/11-15/11 aku telah pergi bercuti2an ngan En. Butang,Cik K,Mr. Philips,Kecik dan ada 2 org adik Cik K [ayout & ina --> rajin budaknya..we decide next time ada cuti2 bwk dua org ni...] kami pergi Teluk Sepang...haa..bukan di sepang ya...tapi di kawasan Kota Tinggi, dekat2 area Batu Layar...actually we decide to go to Ilham Resort kat PD..tapi dah fully booked..so hati meronta2 nak pegi bercuti..so google..jumpa la Sepang Muhibbah Chalet...RM150/chalet..not bad la chalet..still new and well maintain..[bilik ada queen bed & double decker bed] depan chalet ada tempat utk BBQ dan meja..utk santapan...

so gerak lmbt jugakla..sbb Mr.Phillips tu kene keje n service kenderaan kami tu..so berangkat la kami ke Teluk Sepang...mujur cuaca mendung...tidak panas...dan tidak hujan...tiba kami di sana...sudah dpt rasakan feel sejuk dan dgr ombak menghempas pantai...lepas check in..settlekan brg2...pegi carik kedai makan...[masing2 lapo] jln la kami ke kawasan kg berhampiran...makan nasi goreng kg yg paling sedap...aku penah rasa...then dah melantak smpai kenyang..balik chalet...apa lagi..tuko suar...g la tepi pantai...posing2 gmbr sket...then BBQ time...sedap sungguh..[pandai kecik peram ayam]bakar sate...bakar sosej...ada udang...hmmm..melantak la smpai kenyang...

breakfast dgn sandwich telor mayo & sandwich tuna...dah makan tu..g mandi lagi..aritu..Cik K kene tanam..ngan Mr.Phillips..it was fun! pantai tu takle best sgt..tapi kawan2 yg buatkan trip ni best sungguh...then kami pack2..check out..smpai jb dlm kul 2++..pegi la karok kat KOTAK MERAH...bermula la sesi karok smpai lebam..dari pukul 3.30pm smpai 9pm...pergghhhh...gile la...

overall..holiday kali ni...kurang meriah tanpa Miss F & MR WAE..they have to settle up things in KL...but the moment i got with Cik K,Mr Phillips,kecik and of course En. Butang...was the blast...i love themm...they know how to have fun! wonder when we get old...will us stay friends n have fun? well..i hope we does...

Tuesday, November 3, 2009

blank ...

hmmm.. dlm hati aku mcm sebuku perasaan yg susah aku nak describe...dari mana dtgnya feeling ni...? tolong la blah cepat2..sbb aku tak suke rasa ni...rasa sedih byk la..hate it..hate it...

i told myself so many times...dont cry..dont cry..but the tears like have their own brain...i guess..my heart cant lie about what i feel...

itu saja entry pada kali ini..aku ingat bila aku berblog..aku bleh citer apa yg aku rasa...nampaknya tidak...[sigh]

Monday, October 19, 2009

aku & en.reez

weekend yg best...sbb en.reez dtg jb..dia ada seminar..so jumpa aku sekali..the thing is...everytime aku jumpa dia..aku mesti discover sesuatu yg baru...this time..aku dpt tau..dia seorg yg sgt sensitive..he cried over papodom..(yess..cried..with tears...he even wipe his tear with my sweater..) he cried over my card...which i wrote something simple..i like him being sensitive...nampak dia appreciate apa yg aku bg...apa yg aku rasa...i dont mind him being sensitive..baru la ada perasaan ye tak?

tapi ada yg buat aku rasa...nak cekik2 dia ni..kadang2 tu..aku ckp apa...dia tak berapa dgr..bukan dia pekak ke..or ada masalah pendengaran lain...tapi dia ada mcm hanyut sket...berangan...mungkin dia teruja dgn alam sekitar kat jb ni..tu yg kene ckp ulang kali...kekadang aku malas nak ckp..sbb aku mmg agak lemah kalo nak kene repeat byk kali..oh!tidak lupa...dia sgt suke tanya soalan bertubi..ttg sesuatu..yg dia sendiri sedar..aku tak tau..ttg mende tu..tapi aku tetap syg...kalo aku buat muka dan tak ckp..tu dia tau la tu...aku malas nak jawab..hehehe...

bile dia dah balik ipoh ni..this time..aku rasa..life aku cam..boring lak..yess it sound like typical..classic 'i miss u..& i miss u too' but what the heck...like i care what other people think..aku yg rasa...so what..feeling tu..best..

this few days...JB sgt panas...td mandi pun rasa air paip tu mcm air suam..baru lepas didih...then..wash my hair..bio kering..tak balut2..dok depan kipas...baru la rasa sejuk sket..fuuhhh...besok keje..bosan tul..aku takde mood nak keje ni..tolong...tolonggg....

Friday, October 16, 2009

aku & Handy Manny

hmm..aku rasa aku pernah bgtau..kat blog aku..yg aku suke tgk kartun...skang ni aku suke layan kartun Handy Manny...lagu dia catchy...tools dia kelako.. ok..Handy Manny ni..seorg tukang2..kira..ada kerosakan area kejiranan dia (gosh! i just translate direct from english..and it sound weird ayat tu...) org panggil dia betulkan...so everytime dia nak betulkan kerosakan..dia akan nyanyi lagu 'fix it'..aku letak la clip kat sini..korang layan arr...hehehhe..



Thursday, October 15, 2009

aku dan Wonder Girls



lagu aku tgh kemaruk skang...korang tgk la camne diorg ni move..lembut and unik..yess aku mungkin dah lambat...fans of korean mest dah tau lama...tapi aku tak kira..aku sgt suke lagu ni..

aku mak dan abah

last monday...something happen..mak abah aku..demam...yess..both of them at the same time..hari isnin tu..aku agak sibuk..jd tghr tu...aku tak call la..mereka kat umah...so bile aku balik..reach at home dlm pukul 8pm..aku tgk 2 tilam dah dibentang..tgk2 mak aku tgh berselubung...aku panggil..sayup2 jek aku dgr suara dia..(mak aku sakit tekak rupanya...suara takleh kuar) abah aku pun baring...tapi demam dia tak teruk sgt..sbb smlm aku dah bg makan ubat...mak aku ni dah takleh bgn..

aku : mak..oo mak...(smbil aku pegang dahi dia..konon2 pandai check temp. badan la)
mak : yeee...(dgn suara yg serak dan sayup2 jek aku dgr)
aku : (aku gelak dulu..sbb rasa cam kelako lak..dgr sora dia...) jom mak kita g klinik...
mak : mak tak larat..(masih lagi dgn sora serak2 ala kepit)
aku : abis nak panggil ambulan? mak xlarat nak bgn ni..

then abah aku ngan mak aku gelak...kerisauan aku hilang sket bile dgr diorg ketawa..abah aku kata..dia berdua..posa satu hari..breakfast lontong jek..oh! sedihnya aku dgr...kenapa la aku leh tak call umah hari tu..rasa nyesal sungguh...

so lepas g klinik..aku belikan nasik..pusing2..nasi ayam jugak yg aku beli..masa makan tu..abah aku takde bunyi byk..terus bukak tapau..makan...kesian tul..lapo sgt rasanya tu...mak aku lak..makan sikit jek..aku tolong siatkan ayam tu..smbil makan tu..dia leh joke lak..'baik2 tulang...tu..kang mati lak mak ko ni..' aku bantai gelak jek la...then dia pun gelak..smpai terhenjut2 bahu dia..lepas makan kenyang..makan ubat time...then..aku urut2 bdn dia...demam urat katanya..abah aku rilek kekenyangan..aku dah pesan..jgn baring dulu...duduk..kang muntah selambak pulak..dia gelak jek....tgh urut2 mak aku..abah aku yg tgh lepak2 tu..terus bgn..tiba2..aku tanya kenapa? 'abah sakit perut lak..nak uk-uk..' ayat uk-uk tu yg aku tak tahan...hahahhaha...perut dia dah masuk angin la tu...then mlm tu..aku tido dekat2 ngan diorg..just incase ada apa2..senang aku nak bertindak..padahal aku tau..aku takkan sedar kalo mak aku panggil ngan suara serak dia tu...janji i'll be close around kan?

masa aku taip blog ni..ceritakan balik..ttg demam bercouple mak abah aku ni...aku terfikir..alangkah beruntungnya aku..dpt jaga mak abah..time2 diorg demam...mana la tau..that was the last nite..isshh..mintak jauh le...panjangkan la umo mereka ya Allah..aminnn....

entry --> maafkan aku..ayie n cha..

sorry..utk cha n ayie..yg dah lama aku tak borak2 kat YM..been busy...last week aku cuba utk online..tapi takleh masuk..aku ingatkan mmg network yg problem..hehehhe...rupanya...cable aku kene gigit ngan mak siti...tu yg tak dpt connection...hehehhe...sorryy ya..kawan2..

so aku promise aku..akan selalu online..dan selalu update blog..sekian terima kasih...

aku & love quote

Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you' re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, thats her...


aku jumpa love quote ni..masa tgh bosan2..nice kan? have you found that some one?

new layout??

ha...ta daaa...new layout kat blog aku...bukan aku tak suke layout lama tu...shantek..tu..tapi got reason need to change, reason as follow ;

:: template lama tu..sama mcm template member aku..so cam tak best lak..
:: template tu..ada error..kata..dah lama over 90days not active..is that long sejak aku tak update blog? i dont think so..kan?
:: aku tgh mood cinta cintun..so this was the nicest layout that catch my eye..

hmm..tak tau la..kot2..next time aku tuko lagi..huhuhu...

aku dan blog








* abah sarungkan cincin kat mak....(mak aku happy tul masa tu...)
* presentingggg.....ayong,ad n my only sister laila miza (malam gila)
* aku makan stimbot ngan kawan2...kenyang smpai telinga...
* ya...itu adalah salah satu sesi masa kami beraya...



fuuhh...lama giler aku tak update blog...
antara sebab :

:: MALASSSS nak update..niat tu ada..tapi malas tul..kalo la..aku just niat jek..dah terupdate sendiri blog ni..kan bagus..hehehhe

:: sibuk..sejak puasa tu..aku sgt sibuk multitasking..bbyk mende berlaku kat opis..even facebook pun aku jarang jengah masa tu...apa lagi nak menaip..hehehe

:: takde apa aku nak updatekan...tu la..sometimes takde apa sgt..aku nak mengarut kat sini..

so..kali ni..aku summerize kan apa yg berlaku (korang kan mmg suka nak tau apa yg berlaku dalam life aku kan? kalo tak..takde la follow blog aku..hehehhe..)

masa bulan posa tu..opis mate aku cuti seminggu..then org yg ganti tempat dia tu..pulak..bleh..bleeding..then masuk hospital..(dia selamat di operatekan dan baby survive..alhamdulillah) then aku yg tak pernah wat keje tu..kelam kabut la..belaja tru SMS..godeh sana godeh sini..it was a tiring week..fuuhh!!

then masa raya lak...happening taun ni..2n of raya 21/09/09 mak abah aku sambut anniversary mereka yg ke-50...waaa..siap sarung cincin...maka dtg la beramai2 mengadap sultan firaun....bukan sultan firaun daa...abg2 aku balik..taun ni..w/pun tak complete..(as usual...) pakcik2 aku sume turun jb...penuh gak la rumah aku yg kecik comel tu...and as i expected...soalan itu telah di ajukan...'ingatkan majlis kamu...rupanya majlis mak kamu...jd..kamu punya majlis bile??) haa.yag itu kita tak tau...aku just sengih jek la...(tapi serius..aku tak amik ati..sbb yg tanya tu makcik2 aku...yg amik berat pasal aku...)then it was my birthday...yippieee...aku dpt angpau..cool wallpaper (thanks reez) dan karok sampai lebam..tajaan Cik K dan kecik..(serius..mmg aku karok smpai aku batuk2...hahahha)overall raya kali ni..aku sgt suke...dan happy..sbb mereka yg rapat ngan aku..makin rapat...especially anak sedara aku...yg jauh2 tu...well..i love them all...wish i can do the same to penang's niece and nephews...ok move on...then..time utk beraya ngan kawan2..makan stimbot kenyang smpai tinge...giler ar..mlm tu...then beraya...kunjung mengunjung..yg aku menjadi musykil..dtg melantak beraya..tapi takde lak sesi mintak maaf sesama kawan...hehehehe..ngan mak2nya ada...kira kawan2 takde hal..tak amik ati sgt...kuikuikui...

naik cuti raya..got a bad news...kilang aku kene tutup..so..end of this month..aku kene carik keje lain...ciss..aku baru nak up gaji...syg tul..aku dah selesa kat sini...boss ok..kawan2 pun ok..hmm...takde rezeki..kat sini..hopefully ada la rezeki aku kat tempat lain...aminn...

ok..that was it...itu shj cerita kisah aku yg tertinggal tak update...
so untill then...love for all of you..

Thursday, September 10, 2009

aku dan stress

kenapa aku rasa mcm dah lama jek tak tgk blog kawan2...hmmm..sibuk sgt ke aku? ye sgt sibuk...keje aku sepatutnya rilek jek..tapi disebabkan kawan sekerja aku bercuti dan semalam sorang lagi kene admitted to hospital..aku la kene cover keje2 tu semuaa....currently aku cover 3 org punya keje...hoh! talk about stress...ke aku yg tak reti cakp..NO? abis kalo aku tak buat..sape nak buat...

tak sangka..next week minggu last kita berpuasa...cepat tul masa berlalu...tahun ni aku rasa lain sket..mood raya tu ada best sket..aku kalo cam penat ke..malas ke...tapi bile dgr lagu raya..mesti mood aku ok..rasa refresh lak..hehehe...harap taun ni..raya best..!

hopefully i can survive another week...dan beraya dgn jayanya..because i worth of the long holiday..

Sunday, September 6, 2009

aku dan you tube

aku arini...layan youtube..and come accross video ni...korang layan jek la...





comel giler...kan? aku tak tahan tu adik dia leh gelak2 tu..lepas gigit jari abg dia..



yg ni..mmg sweet abisss...comel...



yang ni paling lawak..aku gelak tak hengat punyaa...

Sunday, August 23, 2009

aku dan tips di bazaar ramadhan..

arini dah 2 hari kita berpuasa..so berapa byk korang dah belanja utk berbuka posa...mesti nafsu mengawal poket kan? so aku bg tips cara membeli usna's style..

1.bwk duit sikit jek..pastikan ada kurang dari RM10 dlm wallet/poket suar/purse..kang main tarik jek duit kuar..selagi ada duit..selagi tu nak belanja...

2. riki dulu bazaar mana nak pegi...kalo bazaar tu korang dah aim ada..murtabak paling sedap..pegi kat bazaar tu..jek..tak payah nak singgah kat mana2 bazaar yg korang jumpa along the way...

3.pusing dulu satu bazaar..tgk apa yg ada...apa yg buat korang paling terliur..setkan standard tekak tu..jgn sume tibai masuk...kadang2 rupe yg cantik..tak menjanjikan rasa yg sedap..kadang2..dah kat sini jumpa then beli...pastu kat depan tu..ada lagi yg lebih sedap....haaa..kan dah rugi..lgpn bile pusing2 tu..ada la idea nak beli apa pulak besok...

4.kalo nak beli air..beli dah dekat2 time buke..masa tu..air murah..singgit dpt 2 bungkus..haaa...kan dah jimat...

5.usually makan yg paling sedap..kat meja jualan yg paling ramai..tapi korang kene pantas la...order kan...aku selalu dpt ayam yg kecik masa belik nasi lemak kukus..ermmmm....

hmmm...itu cara aku beli makanan kat bazaar ramadhan...tapi yg penting..kene le setkan apa yg nak dbeli..kalo rasa cam tak tau nak beli apa...setkan just utk air,nasi dan sedikit dessert..kalo org johor..mmg buke posa ngan kurma dan kuih muih...

apapun selamat menunaikan ibadah puasa...dgn jayanya..

aku dan iklan raya











iklan2 yg aku select sempena raya yg bkal menjelma nanti...
ada yg buat aku sedih...wat aku ketawa...semuanya ada msg2 yg mendalam...

Sunday, August 16, 2009

me, pasar karat & henna












smlm..aku buat la aktivit mcm biasa...melepak ngan pak kam,miss F ngan kecik..cik K takde..dia pegi bercuti kat tioman...dgr citer cik K..rentung kat sana...takpe cik K..kat malaysia byk cream agen pencerah kulit..

so last nite...tercapai jugak niat murni...utk lepak Jintan Manis..tempat makan yg sedap...aku makan Lousiana Chicken Canjun..Char kue teow yg kecik makan pun sedap...lazat sungguh...Pak Kam makan chicken chop dan Miss F makan fish N chips..then..we have mushroom soup n garlic bread, Chocolate muddy mud pie..with a scoop of choc ice cream...pergghhhhh..sedap tul..

then jalan2 pusing2...Pak Kam drive...then we go to Pasar Karat..byk mende la yg dijual...aku 'terbeli' sebuah kotak yg boleh ditukar menjadi kerusi..1=RM 20, 2=RM35. Tapi en.cinta kata..kat pc fair ipoh jual RM18 jek...huaarrghhh...tapi takpe la...jauh kan...hehehhe...

haa...yg best partnya...aku pakai henna=RM5..aku ngan Miss F le...(konon2 nak mengimbau kenangan dia kawin dulu le tu...hehehhe) cantik jugak le..masa balik tu..aku basuh..kaler oren..then pagi2 bgn..tgk..kaler merah..coklat2..so it was nice...bole le..aku panggil org tu lukis henna masa aku kawin nanti...hehehehe..

so hari ni..pagi2 g bwk mak abah g breakfast kat their favorite place...lapo agaknya depa tu...makan roti tampal ngan roti kosong..sorang satu set...hehehhehe..then arini aku layan tv...citer 'I am Sam.' sedih tau..aku menangis betul2..bukan takat meleleh air mata...tapi menangisss...citer pasal budak umo 7 thn terpaksa di pisahkan dari abah dia..sbb abah dia mentally challange..tapi diorg anak beranak ni..sgt2 syg antara sama lain...yg buat aku sedih tu..bile..they have to separate...pergghhh...sedih gilerrr....kat sini le betul2 ajar power of love...

besok keje...hmm...keje yg aku bwk balik smlm..tak buat lagi..hehehhe..jap lagi buat le..hehehhe...

Wednesday, August 12, 2009

aku dan makan dan beg












these few days...aktiviti utama aku dihujung minggu...melantak...smpai mabuk..(oppss bukan mabuk2 haram okeh..) makan tak hengat punya...gara2 layan Pak Kam...

BBU (mee bandung) --> azmi corner (jalan dhoby) makan roti bom pulak...esoknya..aku carik eno..nak kasik lega..tekak...kalo tak..sendawa cam nak muntah..dgrnya cik K minum teh org kg lepas balik lepak2 tu..hehehehe...

so last monday..makan kat kg melayu...mula2 aku terasa nak makan nasi ayam penyet..tapi brader tu kata dah abis lak..so aku order la..western food...chicken chop with mushroom sauce onion n potato...pastu ada side dish lain2nya..potato with sausage n potato salad...itu cik K ngan Miss F bedal..Pak Kam bedal nasi lemak kukus then bilas dgn bakso...(bakso tak sedap sgt la..) tapi nasi lemak tu..mmg best...sambal...kencang ar pakcik!

so makan kentang...as a result kentang=kentot...angin byk la pulak..belebus..ia mengeluarkan angin tanpa bau..hahahaha..sib baik..kentot sopan..tak kuar time ada org...hehehhee...

so dlm next weekend dah posa...oh! sekejap tul masa berlalu..dah jumpa balik ramadhan...harap2 aku tabah menghadapi dugaan...kat tempat keje..

cerita pasal keje..i hear some bad things about me..tapi what the heck! boss tak sound..HR pun tak bising..ada aku kisah yg teramat sgt ke? muhahahahha...utk temporary ni...keje aku bertambah..w/pun takde direct instruction..tapi kalo aku tak buat siapa nak buat..ye la..asal ada org nak carik barang ke..order barang ke..mesti..carik aku...ni yg susah jadi org glamer ni..hahhaha..anyhow..aku buat ikhlas..kesiankan kat bos aku yg kelam kabut tu...aku ingat BP dia naik la..sejak opismate aku berenti aritu...hehehehe...dont worry boss! i'll help what ever i can..(tapi gaji ada naik tak? bonus raya ada tak?..ada la eah boss....baru nak rasa bonus ni...lgpun beg carlo rino tu panggil2 i la...)

oh ye...aku dah jatuh cinta pada sebuah beg carlo rino...yg sgt cantik..tapi harga..dah dekat RM250...ini bukan handbag or wallet..tapi beg besar..aku kan fanatik beg besar...warna purple..aku nak amik pic..tapi salesgirl tu..asik usha jek beg yg berantai mangga tu...ish..ish..ish...haaiihh..tersangat la cantik..beg itu...ni first time aku suke yg sgt2 kat collection carlo rino...beg dia cantik2..wawawawaaaaaa...nakkkkkkk!!!

~En.cintaku..boleh hadiahkan i satu? sempena harijadi i nanti bulan 9..tapi u beli awal2 la...u kan dpt bonus nanti..hehehhehehe..

Thursday, August 6, 2009

aku dan keje?

kepala aku cam pening2 sket...

mak..nak panadol..dpt panadaol 2 bijik...
ni yg utg dok ngan mak..ada tmpt bermanja..(masa time bujang la..)

arini..keje aku rileks...tapi esok tak tau la..

aku tak paham kenapa ada org hati busuk..
iri hati dgn kerja..kejayaan org lain...
rezeki masing2..usaha la lebih..
kalo org itu dpt lebih sbb bodek boss..
biarkan..rezeki tetap ada utk ko..jgn risau..
w/pun tak byk (pada pendapat ko) at least ada la jugak..

org selalu merungut..keje byk..
tak setimpal dgn gaji..hmmm...aku pun merungut jugak..
tapi hari tetap diteruskan..dgn perkara yg sama..
kalo merungut boleh puaskan hati...silakan..merugut la sampai mulut herot..
tapi mengikut pemerhatian aku...merungut yg tak betul tu..selalu tak dpt..
lain la merungut dgn cara berhemah..iaitu..menyalurkan rasa tak puas hati..
dgn baiknya pada saluran tertentu...hmm..itu patut dipuji..

aku cerita pasal merungut...sbb hari ni..satu hari aku dgr org merungut..
penat la weiiih..keje tu still aku yg settlekan..

abah aku pesan...buat keje kene ikhlas..
teruk mcmana pun keje itu..iti rezeki..itu tanggungjawab..
hey...i dont get the best job ever...but i love my job..
ye..ia menyimpang dari yg aku belajar..tapi keje mana2 pun..still kene learn..
ia tak le bergaji beso..tapi cukup la buat aku happy..
tapi takde la aku excited nak pegi keje hari2..
tapi at least aku ada hala tuju utk hari itu..

So Ya Allah..aku bersyukur atas rahmat Mu..aku bersyukur di atas rezeki Mu..
semoga ada yg lebih baik yg disimpan utk ku..Amin...

Monday, August 3, 2009

aku dan bosan...

1) Bekas kekasih saya
:: he should not be name..aku just panggil mangkuk jamban jek

2) Saya sedang mendengar
:: mak aku tgh borak2 ngan abah aku...

3) Mungkin saya patut
:: belajar memasak dan mengemas bilik...dah mcm sarang tikos bilik ni..

4) Saya suka
:: MAKAN!! (hantu belaan aku...asik mintak makan jek...tak bg kang mengamuk..abis org kg dikacaunya nanti..)
:: karok! perasan jadi artis..muahahahaha
:: layan movie..
:: layan kartun..

5) Sahabat-sahabat saya
:: kamu,reezcinta,kecik,aredill,kibod,ali,mas..

6) Saya tak faham
:: kenapa boss sy sangaaat rajin kerja..dan selalu suke pujuk saya turut serta rajin bkerja sperti dia..

7) Saya kehilangan
:: kasih seorg sahabat...

8) Ramai yang berkata
:: umo dah byk.kenapa lum kawin? -->aku lempang laju2 kang..sajek jek kan?

9) Cinta itu adalah
:: reezcinta -->he's love to me..

10) Di suatu tempat, seseorang sedang
:: bc blog sy

11) Saya akan cuba
:: jadi manusia lebih baik

12) Perkataan SELAMANYA membawa maksud
:: tak abis2..

13) Telefon bimbit saya
:: ada pic sy yg saaannggaatt poyo..hahahhaha

14) Bila saya terjaga
:: boleh MC tak arini?

15) Saya paling meluat
:: self centered women! puh lewsss laa...u r sharing my oxygen too..

16) Pesta/parti adalah
:: when reezcinta n my friends get together..

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui
:: i can say..AMOK..kucing leen...geram tul aku!

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah
:: 21thn (masuk poly..setelah blah dari IPTA lain)
:: 24thn (convo beb...convo..dan mula kenal sakit cinta)
:: 25thn till now...kenal bloodsucker friends,sakit cinta lagi,kenal reezcinta..and become a women...

19) Hari ini
:: pagi yg takde mood...tghr yg panas dan kenyang then malam yg ngantok

20) Malam ini saya akan
:: tido awal agaknya...reezcinta ada kursus..ntah sempat ke tak bercinta..

21) Esok pula saya akan
:: work! againn...sigh..!

22) Saya betul-betul inginkan
:: happy ending for my relationship

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
:: arrghhh! wrinkles ke? hmmm..cepat usna..dah lambat ni..

24) Pusat membeli-belah atau arked permainan
:: jusco!

25) Makanan Barat atau Jepun?
:: western le..

26) Bilik yang terang atau gelap?
:: ni soalan cat bilik ke..keadaan bilik?

27) Makanan segera adalah
:: McDonalds!

28) Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang
:: hah! potong kuku sendiri abah?

29) Siapa yang anda ingin tag:
:: erm..kamu..kamu..dia daaann dia..

aku dan piknik di Hutan Bandar





aktiviti : piknik
venue : Hutan Bandar, JB

aku dah lama nak g ajak akeem n daia g hutan bandar..kat situ ada tempat mandi2 yg kecik..buatan la..tapi not bad la..its the nearest tempat air kat jb ni..aku smpai dlm kul 9. parking penuh jugak la..sbb kat situ famous for people had their breakfast..not bad la..

so masuk free..aku pun menapak le ngan mak aku masuk dlm 'kawasan hutan' bwk nasik lemak air masak..air nescafe..berat..mcm nak patah bahu aku...so naik bukit sket..aku dah mengah..then naik lagi..carik pondok wakaf...aduuiihh..nampak beno lemak tepu kat peha aku tu..perlu dibuang..so aku dan bersihkan sket wakaf tu..bentang tiko(tikar) layout la bekalan..smbil2 aku baring2..mak aku layan mesin2 senaman kat situ..aku lak terlelap skejap..kakak aku call..tak jumpa simpang nak masuk...so aku pun g le..turun amik diorg...anak sedara aku..dari jauh aku tgk siap bwk pelampung...nampak jek aku..jerit..'CIK NAAA!!! akem nak mandiiiii!!' semua org tgk..sabo jek la aku..kakak aku sound..ni dah bepa lama aku tak kasi ko mandi ni? hahahhaha..

so smpai kat wakaf atas bukit tu..(lagi sekali aku kene daki bukit..akem umo 4thn tu pun mengah..) terus bedal nasi lemak ngan mee goreng yg kakak aku bwk..(aku tak tau kenapa..aku cukup suke kakak aku masak...w/pun kekadang dia masak ntah apa2...dia ada air tangan cam mak aku kot..) anak sedara aku g la survey kawasan skitar...dia dah mengelitat..tgk air pancut tu...tak sabo nak mandi2..then akem jerit 'ayah..biawak!' abg ipo aku ckp 'apa akem? panggil ayah biawak?' then dia giggles..cute sungguh...daia marah...'bukan biawak la akem...tupai' sib baik kakak dia kenal tupai..hahahaha..

then akem ngan daia dah tak sabo dah..nak mandi...aku pun bwk la..daia dah tinggal aku dah...dia ada pelampung dia tu..mandi la kat pool dlm parat pinggang lutut aku...si akem ni lak..penakot air rupanya...main air kat tempat cetek jek...takut..takut...aku dah celupkan kat air dlm sket..melalak dia..takut...hahahhaha..biasa dia buli aku..kali ni..aku buli dia...aku kasik dia main2..air tu...then lelama dia dah ok sket..tapi daia kene pegang dia la...aku tak bwk bj spare...suar aku pun dah basah layan dia...then lepas sejam setgh..dia ckp..'cikna..akem rasa..akem nak tuko baju la...' dia dah sejuk menggigil rupanya..kesian..daia ngan kakak aku...so balik kat wakaf..mak aku dah tido..baik punya...alalalala..comel lak mak aku masa tu..

lepas salin baju..akem makan...nak bersuap pulak..punya la pemalas...duduk pun kat riba aku..main psp...last2..dia lak yg tertido..baik punya sandar kat aku..dah le berat..aku tahan jek la...daia lak..jari dah kecut baru naik...so dlm kul 12.30 kami balik..yg aku tak tahan..akem taknak jalan..aku kene dukung dia..dah le jauh ke carpark..jalan pun takde la rataaaaa...beratttt...lenguh lengan aku smpai skang terasa...akem u shud take care of me..when i'm old..!!

~soryy..pic terhad..sbb tangkap pic guna camera abg ipo aku..yg ni aku guna hp camera...

Tuesday, July 28, 2009

just me..

people aspect me to do well...aspect me to be happy...in any situation..emmm..that kind of..burden huh?

people see me..happy..smiling all the way...the thing is..that is my way of giving myself a therapy..if The Sya..use shopping..i'm doing the smile n laugh...the cheapest way...to kick out the sorrow n unhappiness...if people...truly understand me...they know when i'm not..in my 'usna mode'..

i have my time..which i regret...i can do better than that..but maybe i'm not meant to have the glory...i need to reflect myself for what i have done..rite now..if i'm a cartoon..i sure have dark clouds over my head...

hmmm...i'll wanna be busy this few days...just to ignore the regret mood...argghhh..life can soo much...pain..

sometimes life also about making choices...yess..the hard one..have u been in the spot..when u can't have both? u have to choose? i'm going to be in that spot...hate it..why cant anyone understand the dilemma..cant anyone help me..to go through that? hmmm...who i shud choose? love or obligation? to choose when look upon those eyes...its hard...

i dont want to grow up! ~ but kinda too late to ask for that...huh?

aku dan selasa

pagi ni..sejuuukkk sgt...setalah sekian lama aku tak 'brrrrr' lepas mandi..hari ni br terasa....dan first time aku meredah highway bertol diwaktu pagi pada hari weekdays...hoh! tak jam...tapi jalan sebelah jamm...kesian..kesian...

so lepas aku melalu saat2 gentar...aku pun pulang...mak aku siap tertido..dlm keta..seb baik dia bwk bekal...ada roti...air nescafe air masak dan air milo...aku dah tak sabo nak balik tido...hahahhaha...mmg ye pun..balik terus tido...kuikuikui...nyaman tul...then dpt lak msg2 dan phone call...wish luck..tanya apa citer...dan sumenya aku jwb..kalo ada rezeki ada le..hehehhee...

sbrnnya aku tak tau nak citer apa...hahahhaha...besok kerja...hmmm.dah menimbun kerja tunggu aku tu...dah boleh fokus...dah...

Sunday, July 26, 2009

aku dan kawan2...

hmmm...aku tertarik nak bercerita ttg satu topic yg one of my fren letak kat blog dia..the sya kind of upset with her friend yg lupa kat dia time tgh bercinta...but when cinta membunuhnya...then carik balik kawan yg dilupakan..

to tell u the truth..it happen to me...tapi aku tak sedar ttg tu...aku tak sedar pun aku dah wat kawan2 kecik ati..pada masa tu..aku pikir..dia la segalanyaa...itu masa mula2..la..tapi bila dah lama2..tu..dah terbiasa tau..time is spend only for love and only with love..and sometimes...i have to spend most of the time with love...in the end..kawan2 yg buat kita happy tu..kind of put away...maafkan aku kawan2...aku tak sengaja...wat kau begitu..

tapi utgnya aku ada kawan2..yg memahami aku...they didn't left me when i'm broken n fallen apart..so from that point..i know who i shud put at the first place..my friends...my love is at the special place...dan...its a bonus if u fall in love with best friend..yeay!..memahami dan memberi ruang...

mmg susah nak bhgkan masa dan buat sume org happy..tapi bila semua org..happykan org lain..sedikit..demi sedikit..spt kecik happy kan aku sikit...ali happykan aku sikit..kibod happykan aku sikit..rdill happykan aku sikit..so..bila total up..yeay...i'm very happy..betul tak..? kita tak boleh harapkan kawan itu akan sentiasa happykan kita..dgn byknya..cukup sedikit...sbb kawan2 tu bukan la hakmilik kita mutlak..dia pun manusia biasa yg punya keinginan dan jugak org lain yg berkongsi udara...

so treasure ur friend..u'll never know when u might need it...

mak aku yg merajuk

haa...mak korang ada merajuk? yesss mak aku selalu merajuk ngan aku...jahat ke aku? hahahhaha...

happen last friday...lepas keje aku dah bwk abah g bank..mak aku ikot sekali la..aku mata dah ngantok..so ajak borak pun nak taknak aku jawab...then kakak aku call..'na tolong anto aku balik boleh?' hmmm...drive lagi..so balik jek..aku terus tido..smentara tunggu time kakak aku balik...then..aku jerit..'mak..na pegi dulu' sbb mak aku tgh masak2..siapkan bekal abah aku g buke posa kat surau nanti..

so balik dari anto kakak aku...mak aku dok luar rumah..smbil makan buah dukong..(mcm buah langsat la...) smbil minum air kelapa (ada org bagi dia..masa g pasar malam depan umah)

aku ckp : 'aik..duk luar..apasal tak duk dalam?'
mak aku jawap : aku tunggu ko..tak balik2...
aku ckp : la..na kan g umah miza...bukan g mana2 pun
mak aku jawap : mak tadi siap2kan bekal abah..aku tungggu la ko..biasa amik miza..patah balik umah..amik aku..tak sampai2..smpai kul 7..
aku ckp : la..mak tunggu ke..mak nak ikot?
mak aku ckp : haa..ye le..

smbil mak aku merajok...dia duduk kat lur..smpai kul 9.30..pastu aku call kakak aku..suruh bwk anak dia dtg umah...'ko mesti bwk anak2 ko dtg sini..mak majok td..nak ikot..'

hahahhaha...comel tul mak aku ni..majok2 ngan aku lak..hiihihi..
camne agaknya..kalo aku dok jauh dari mak abah eah? hmmm..takpe..aku malas nak pikir..bila masanya tiba..keputusan dpt dibuat...kalo tak..aku tak kawin le...

Thursday, July 23, 2009

me n annoy?

hmm..dah lama tak update blog...so upon people request...i wrote something..

these few days..i wear heels so..i wont feel awkward or tired when i'm going to 'the interview' hope goes well next week...even i dont feel nervous when taking my exams.. the thing is..i dont usually wear my heels to work..only to weddings..so.people at was like 'haa...today wearing heels...kek kok kek kok' -->that was supposed to be the sound effect when u wear heels...LOL...

how do u handle people who annoy u?
this is what i do :

- just make fun of him/her :: do your best to make jokes about him..and make sure u had the best laugh..even if its not that funny..
- try repeat the same dialog that he said..every 30 mins..in ur conversation try to slide in the dialog that annoy u..
- try to confused him :: just said u cant hear and make him repeat himself while u ask like a confused kind of question...
-and the best solution ever...just IGNORE him...if ure in a conversation..dont even look at him..hahahhaha...

so few things i want to highlight..since i've been annoyed today! good luck!

Tuesday, June 16, 2009

aku dan persoalan






aku syok sendiri ke?
aku jek yg beria ke?
dia malu ngan aku ke?
dia tak sure ngan 'kita'?

hmmm...
ya aku tak cantik
ya aku tak kaya
ya aku takde degree
ya aku tak pandai masak
ya aku pemalas..

tapi
dia dah tau sume tu..
dia terima sumenya

then, kenapa
aku tak tersenyum lagi sekarang?
aku takde rasa diawangan?

adakah sbb
takde cinta lagi?
takde syg lagi?

apapun..
aku pasrah..
aku cinta..
aku tunggu..
aku setia..

Monday, June 15, 2009

aku dan borak kosong 3


aku rasa terpanggil lak nak menulis sesuatu..ttg sesuatu..hehehhee

i come across ngan sebuah blog yg penuh emosi..aku takleh la bgtau link..lokasi rahsia..kuikuikui...

she blame everything happen in her life..on others...boleh ke camtu? kadang2 tu..mmg ye le..mungkin org lain yg penyebab ko rasa marah sedih..tapi kadang kene reflect diri sendiri..betul sgt ke dirimu itu?

writer tu..muda lagi..tapi soo much emosi..yg negatif..tapi tak mustahil la..dia begitu..sbb umo camtu..mmg tak berapa nak matang kan..(she is in early 20's) dan aku rasa bg advice 3 jam non stop pun..takleh ubah dia..because she think she's alwaaayyss right..tapi ye la..dia pun tak kisahkan org selalu ANTI dia..(believe or not..dia ada grouppies called ANTI dia..) kalo aku la..mesti aku dah sedih giler...tapi she still happy with her so called BF..(mind you..bf dia ada KERETA beb..DAsyaaTT beb!)

i do not understand..bile life ada bf..cinta..feel complete ke? ye..aku leh ckp camtu sbb aku dah ada en.reez kan..tapi sblm aku jumpa reez pun..bepa lama aku single (pls be inform aku..umo dah 28..jumpa reez 2thn lepas..so..i know what is loneliness)...haa...smbung balik..ye pada aku...ada cinta tak semestinya life tu dah complete..yess..perlu carik cinta..tapi takyah la smpai..post kat shout out box : looking for bf...at the mean time nak jumpa itu cinta...fill ur life with sumething..so atleast..takdpt cinta lagi..anda akan dpt kepuasan...ada something yg dibanggakan...such as..car..bloodsucker friends (kawan yg kamcing)..at least anda ada pendapat sendiri dan jugak..keyakinan pada diri sendiri...

tapi takde la..aku rasa jelek kat mereka yg kawin awal..itu kan jodoh..aku terima la..tapi the way people handle loneliness u yg tak best...please lee....

aku dan YM






aku selalu borak2 kat ym...so aku bg soalan ramalan yg akan diajukan pada mereka2 yg ingin berborak di ym...sebelum tu..perlu ingat ya...anda akan jarang jumpa..mereka2 yg mempunyai sama jantina berborak dgn anda...ini kerana:

1. YM dijadikan tempat mencari jodoh
2. YM dijadikan tempat mencari mereka2 yg sgt suka berseksual didepan camera..ataupun berborak seksual..

so..soalan2 yg biasa diajukan..

1. asl ; stand for Age,Sex,Location/live..tapi ada mereka2 yg ajukan soalan ini utk tahu asal kedudukan dimana..hmmm..susah aku nak kabo peel yg camni...

2. dah kawin ke belum? nyibukkan..tanya org dah kawin ke belum...pastu akan bgtau..ye la..taknak la kacau..kepunyaan org...elllleeehh...kalo cakp dah kawin..pastu mesti borak2 jugak...pastu ckp..ni suami/bf/tunang tak marah ke awak borak2 ngan sy? come on le...even kot dah kawin..takkan la nak kantoikan diri sendiri kat pasangan masing2 ye tak?

3.tgh watpe tu? hellooo!! chatting lee..kalo aku ckp..aku tgk tv..dia akan ckp..takpe la..awak tgk la tv tu dulu eah..taknak ganggu...eleeemeek! poyo la pulak..kalo nak chat...tu chat jek la..kalo aku rasa taknak diganggu..takde la aku online kan?kan?kan?

kekadangkan aku bengang jugak la..kat org yg bg soalan ni kat aku...(aku letak nama dia 3suku okeh?)

3suku: umo bepa?
aku : 28
3suku: dah kawin lum?
aku : belum
3suku: kenapa lum kawin?

then aku terus baffle..hello! what kind of question is that? then boleh pulak sekolahkan aku...

3suku : tak bagus kawin lambat2..nanti lama2 lusuh..org ckp kalo kawin lambat ni..belum akil baligh..tak matang...lagipun nanti org lain anto cucu..awak anto anak g sekolah..

OMG...boleh pulak dia applykan mcm tu..tu yg aku rasa cam nak buat air sirap ais..minum laju2...ada ka?

dia tak tau ke..kematangan bukan sbb usia..tapi pengalaman dan..cara berpikir..abiss dia ingat dia tu matang le..kuarkan statement camtu? rasa cam nak lempang laju2 jek..kalo aku anto anak aku g sekolah pun..ada ke aku susahkan dia? ada ke aku suh dia yg antokan? kalo aku susah nanti ada ke dia nak tolong? haiyyaa! ini org pun ada...

dah berkahwin dan berkeluarga..tak semestinya sesorg tu akan happy..sbb happy/bahagia tu..terletak pada persepsi masing2 dan percaya la..manusia bukan mudah utk bahagia dan manusia takkan pernah puas..jadi aku rasa...simpan jek la..advice itu..sbb anda pun perlukan advice..

aku jarang jumpa member chat yg bleh aku bertukar2 pendapat..hmmm..mungkin sbb aku garang kot..hahahha...abis dah bg soalan ntah apa2...so..mmg itu le jawabnya...tapi aku kekadang suke jugak wat org marah....hahahha..apepun...YM ni..ada baik buruk...terpulang pada user tu...

Sunday, June 14, 2009

aku dan dating








the day has end..sadly..

mungkin org lain..akan..kata aku dating biasa2 jek..tapi biasa2 itu..la yg special..sbb aku bukan selalu dpt dating...kesian tul..tapi atas sbb tu la...we going strong...alhamdulillah n aminnn...

start with breakfast at hutan bandar...then ptg sket..leh layan citer jgn pandang belakang congkak...haa..never underestimate citer melayu...citer ni..mmg lawak...aku tak henti2 ketawa...so mlm tu..makan kat senibong...sekali lagi...tempat tu..takde le best mana pun..tapi..ye la..lepak ngan org yg tersayang..tempat tak best pun rasa best...hahahah...

the next day..tghr pegi jemputan...it seem that mak abah 'approve' reez...lega jugak la..aku..pastu..kantoi lak ngan nana..dia angkat2 kening..'ehem..dia ke?' hahaha..jawab ye je le...moga dia dpt doakan utk aku jugak..hehehe...

apa yg wat aku bengang tu..pasal tiket bas...sejak dah bepa kali reez turun jb...asik..tak dpt tiket bas yg ok..mean..beli tiket bas tu..bas tu jugak yg dia naik...smlm lagi aku tensen...pegi kaunter tiket..sbb nak tau..platform mana...boleh pulak tutup..pastu...suh pg kaunter lain...melantun2 aku cam..bola..endingnya aku yg berpeluh ketiak...sabo jek la...tapi alhamdulillah..selamat smpai pagi tadi..

Tuesday, June 9, 2009

aku dan concern

something new happen,

ari ahad lepas..abah aku mcm biasa balik dari surau...pastu dia g bilik air...then dia kuar balik...dia kuar pakai jubah..aku pelik le..

aku: abah nak g mana?
abah : g maulud kat umah org depan sana..
aku: abah g ngan sape?
abah: g ngan pakcik mad nor kau le..
aku: ha..ok..bebaik abah..

then lepas aku terpikir...agaknya tu yg mak abah aku rasa masa tiap kali aku kuar umah...hmmm..bukan nak nyibuk..tapi risau..yess that the feeling risau...pegi ngan sapa..hehehhe..is that a sign that i'm matured?

hari pulak happen to my niece..dia cuti sekolah ni..sementara tunggu panggilan IPT...dok lepak umah aku, tadi dia kuar ngan kawan2 dia kata...mlm smlm aku dah tanya

aku: iqa esok nak g mana ngan member?
iqa: g jusco tebrau kot..
aku: nak g sana ngan apa?
iqa: mmber iqa amik
aku: member ko lelaki ke pmpuan?
iqa: campur2..
aku: dia amik kat umah? pastu dia anto ko balik?

haa...aku puas hati ngan jawapan dia..so aku diamkan jek le..
esok ptg2 tu aku call umah..mak aku angkat..aku tanya le..iqa dah balik lum..mak aku ckp lum..aku call iqa..dia tak angkat..aku dah risau..mana lak budak ni..
then dia msg aku..dia sampai umah kul 6 td..cam ada lega aku...

skrg baru aku tau..apa itu risau...hmmm....bile dilihat dari persepi org yg merisau tu..bukan le..nak menyibuk ke apa...tapi just nak sedapkan hati..utk hilang rasa resah...hmm...

aku dan pic?



aku test edit pic..anak sedara aku baru pas donlod mende ntah..so pic ni syok sendiri...

Sunday, June 7, 2009

monster vs alien

smlm aku layan citer monster vs alien...lawak giler...citer tu..ntah kenapa..aku mmg suka layan citer ringan camtu...lebih enjoy utk berlibur dihujung minggu...korang g la tgk...tak rugi woo...


citer ni pada aku..ajar kit apasal friendship..terima seadanya someone tu...tak semua yg buruk itu buruk dan cantik tu hanya luaran...tak menggambarkan keseluruhannya...apa yg penting?? kerjasama! eh itu tagline wonderpets..hahaha..tapi itu le realitinya...dlm hidup bermasyarakat ni...acceptance dan work along side by side..tu yg penting..tak kira la...how weird he/she is...

Monday, June 1, 2009

si kunang-kunang..

hati tak keruan...hati tak seindah biasa...
apa yang aku cari? apa yg aku jumpa?
tak cukupkan utk aku?

senyumku hanya utk byg resahku..
tawaku utk kesedihan hati yg gundah..
tak cukupkah pelangi itu utk aku?


aku umpama kunang2 yg mencari chaya lain..
sentiasa perlu yg lain...tapi...bila ketemu cahaya lain..
cahaya aku yg malap..

wahai sang embun...terangilah lagi cahayaku dlm kesuraman pagi..
temanilah aku..hingga fajar menjelma...bila cahaya aku tidak lagi kelihatan..

Sunday, May 24, 2009

aku & kuiz

i took this personality quiz from link dari The Sya.

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?
Your views on education
You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

What are you most afraid of:

You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.

Saturday, May 23, 2009

The teddy & the Sweet

'uikss..takkan miskol jek'
senyap...
kul 12++ mlm..perempuan call lelaki..

girl:haa...wat apa tu?
boy:takde wat apa2...saja layan laptop..
and the conversation continues for few hours...

boy:'send la pic ko kat aku...'
girl kelam kabut la mms pic masa tgh drive nak g jemputan kawin...
boy:'uiihhh...comelnya ko ni...sweet jek..'

then few days later nama tuko jadi sweet & teddy
teddy: sweet senyum..sweeeet sgt..cam ada sound effect 'kting!'
sweet: ye ke? (sambil rasa maluuu sgt)

every night mereka supersaver (maxis) talk few hours..dah jadi kemestian pulak...so lama2 ada timbul satu perasaan..kat girl tu...and boy tu pun makin hari makin suka makin syg..tapi satu hari...

teddy: teddy ada bg harapan kat sweet ke?
masa tu sweet terkedu..sedih pun ada...kenapa dia tanya mcm ni..bukan apa yg dia dan teddy having is..sort of ada bg harapan...?tapi sweet tak tahu kenapa..dia tak ckp apa yg dia pikirkan..sbb dia sedar dia siapa...rupanya selama ni hanya sweet jek yg berperasaan begitu..
sweet: takde la..teedy tak bg harapan pun..sbb kita bukan bercinta pun..lain la kalo kita bercinta..kita cuma ada rasa suka..syg jek..tapi kalo sweet ada rasa lebih dari tu..sweet akan cuba ilangkan sbb sweet tau kita..bukan siapa2...dan at this moment..kita hargai apa yg kita ada dari relationship kita..no matter what it is..
teddy sunyi dan airmata mengalir..

sweet masih confused dgn apa yg dia lalui..tapi atas sbb rasa syg pada teddy dia..cuba ikut kata hatinya...lagipun hatinya berkata teddy utknya..w/pun utk seketika..dia akan cuba hargai apa yg dia ada..sepertimana janjinya pada teddy...

masa berlalu..perasaan masing2 semakin kuat..
teddy : i love u! (tapi perlahan)
sweet : teddy ckp apa tadi?
teddy : i love you..and i miss you..
sweet : hmm...i love you to..dah lama sweet syg teddy...tapi teddy sure dgn apa yg teddy ckp ni...?
teddy : ye...

haa...tu le..sedikit sbyk..cerita how i met en.reez..aku panggil dia teddy sbb aku perasan kat fstr member archery dia panggil dia bear..so aku panggil dia TEDDY..lagipun dia ni besar cam teddy bear..cuddly..comel..cute..

aku kenal reez kat sebuah forum utk alumni politeknik malaysia..kat situ aku tak rapat pun ngan dia..just reply2 post jek..dan aku tak sangka lak..topic tinggalkan contact no (idahbudakecik yg bukak..thanks idah) tu ada lah penghubung antara aku dan reez...tu la..asalnya dari cerita kat atas tadi tu...hehehhe...

reez kata dia ingatkan aku dah kawin..sbb dia kata aku ni cun..mesti ada yg punya..lagipun aku garang..masa mula2 borak tu pun..dah terserlah..kegarangan dan kemachoan aku..hahhahaha..aku lak kata reez ni poyo (skang pun poyo jugak) so mcm takleh pegi sgt la..tapi bila dah lama2 borak..aku mula interested ngan dia..sbnrnya dia ni..org rilek jek..takde paksa2..seingat aku...dia yg ajar aku syg dan cinta...perasaan tu..dtg sendiri..takde pun soalan 'sy nak jd boifren awak' tu yg aku rasa apa yg aku rasa ngan reez ni sgt special..dia jugak yg ajar aku respect diri sendiri...dan respect org...dia jugak tak penah msg aku tanya..bila nak balik..kalo aku lepak2 ngan kawan2 aku..kekdang dia tanya..mlm ni tak kuar lepak? hmm...his understanding yg wat aku makin syg..susah nak jumpa pengganti cam dia...

masa first time jumpa tu...actually aku yg nak dtg ipoh..tapi last2 cam susahkan dia lak...jd dia la turun jb...masa first time amik dia kat Hentian Larkin tu..punya la berdebo2..mana la mamat ni..nampak jek dia..aku terus duduk sebelah dia...then dia toleh kat aku..dia punya senyum..paling manis...then g breakfast..aku tgk jek mata dia..rupanya bulu mata dia lentik...aku mmg tgk mata dia jek...aku rasa punyaaa laa hensem...mamat ni..hehehhehe...dia akan senyum jek...(skrg ni masa aku taip ni...aku tersenyum bila ingatkan dia...)

ntah la..ada org ckp..masa bercinta ni mmg le maniss semuanya...nanti tunggu bila dah kawin..tapi pada aku...tak kisah la..time dah kawin nanti..dah tak seindah masa bercinta ke..apa ke..aku nak rasa tak best tu ngan reez..sbb aku tau dan aku pasti..dia mampu buat aku happy..

dan lagu ini..ada lah lagu kenangan aku ngan reez..hehehhehe..

aku dan syurga cinta



semalam aku tgk citer Syurga Cinta...yee..aku tgk cite melayu...terima kasih kepada Haziq Tom Tom Bak yg buat aku tertarik utk tgk citer ni...

Overall citer ni..takde le boring sgt...sbb ada nilai2 yg bagus kita jadikan panduan dlam hubungan manusia dgn Allah dan sesama manusia especially lelaki dan perempuan..tapi yg paling aku akan ingat skrip tu...

masa tu scene...kat umah cikgu Shuhada (lakonan Heliza) waktu asar dah masuk...then atok cikgu Shuhada ajak le si Am (Awal) ngan Ikmal (haziq) solat asar berjamaah...

Atok: ha..waktu asar dah masuk..mari la masuk..kita berjemaah sekali..
Am: takpe la tok..sy nak cepat ni..nak anto mal jek..lagipun harini sy takleh sembahyang (aku dah bajet dah dia bg alasan dia uzur) sy puasa harini..
Atok: puasa apa..
sambil cuit ikmal..puasa apa...then ikmal bg signal..kerat leher..then am ckp..
Am: haa...puasa khatan!

tak ke lawak...alahai...org mcm ni pun ada...kesian tul...then ada nasihat dari Atok pada Am

jodoh tu terbahagi kepada 3
1. jodoh dari syaitan : bila lelaki dan perempuan berjumpa..jalan pimpin tangan..dah hayal then perempuan akan mengandung...lepas tu baru menikah
2. jodoh dari jin : lelaki nmpak perempuan..suka..tapi perempuan tak suke lelaki..then lelaki gunakan kuasa sihir utk buat jahat kat perempuan tu...ha..perempuan tu suke kat lelaki tu..tapi hasil dari..bantuan jin
3. jodoh dari Allah: lelaki terpandang perempuan..hati terpaut..terus dipinang dgn izin penjaga perempuan dan seterusnya dihalalkan...ha..itu la namanya Syurga Cinta.

hmm...kat situ kita leh tau...apa status relationship antara lelaki dan perempuan...dan kita semua mmg mengharapkan kita dapat jodoh yg no.3 tu...tul tuk? tapi sebelum tu..nilaikan diri kita..perbaiki diri kita...utk dpt yg terbaik dari Allah..

kali ni post aku cam serius lak..tapi tu la..kekadang kita kene jugak berpikir..takkan nak light reading jek...ye tak? sbb pada aku relationship ni..adalah satu step dan komitmen yg sgt besar..ye la bukan saja melibatkan lelaki dan perempuan..tapi melibatkan seluruh rantaian manusia lain..maksud aku..parents..famili..sedara mara..kenalan..dan mungkin org2 yg sekitar kita...so..better think through before kita betul2 bagi harapan..janji dan juga komitmen kepada org lain...aku bukan la org yg terbaik utk cerita pasal relationship ni..tapi what i've been through ni..wat aku pikir sebelum aku..ada apa jua relationship...this include jugak ngan member2..sure ke kita leh terima org itu sedanya? bagi aku..it takes time...takleh nak label 'oh dia kawan baik aku' sbb aku ni..ada masalah sendiri, sbb mengikut ramalan bulan kelahiran aku (which is september) 'menahan diri dari mengkiritik' hahahaha..aku ni mmg cepat jek kutuk org...so it takes time sket aku nak ngam ngan org...upsss enough about me...kang org meluat bc post aku..hehehehe

by the way..layan la...salah satu scene haziq yg wat aku ketawa...tapi ni just dialog dia la..


Monday, May 18, 2009

aku & borak kosong 2

smlm aku layankan mak aku tgk citer melayu ni..
aku malas nak citer panjang2..so aku highlight kat quote ni..

'andaikan perpisahan sara, sebagai pembuka jalan utk kebahagian kak fatima...yg dah lama menanti jodohnya...'

citer pasal ex-bf adiknya kawin ngan kakak yang membujang sekian lama...yg wat aku terpikir tu..cara abah dia pujuk adik...supaya merestui perkahwinan kakak..

kalo la kita berfikiran begitu..kan senang life ni...selalu perfikiran positif! kita kan sbg manusia mmg tak pernah puas...dan selalu bertanya kenapa...kenapa..kenapa...aku rasa...kata2 dari cerita itu boleh digunapakai oleh sume org..manusia mmg byk alasan..manusia akan rasa hidup lebih baik jika apa yg diinginkan menjadi kenyataan...tapi pernah tak terpikir...kegagalan itu..mungkin kebahagian org lain? kebahagiaan tu akan mncul kemudian dlm bentuk lain?

Tu la..kadang2 kita lupa...siapa kita...dimana letaknya kita ni...

Sunday, May 17, 2009

aku dan 80's

haa..aku lahir tahun 81..so masuk kategori 80's babies la..aku arini bosan tahap dewa..tv pun tak berapa nak best...aku layan you tube...dari iklan sampai la muzik...dan aku come accross..dgn video kump. zaman aku dulu...

seingat aku..tercetusnya fenomena boy band kat malaysia ni..start dari KRU..(sebutan as crew..tapi dah ramai lak yg sebut single letters) then ada feminin...res2,4U2C,Freshie,msteen,AT0Z and Elite... sorry kalo aku ada miss any boyband/girlband ni..masa tu mmg kemaruk tul...aku fanatik Backstreet boys..masa tu la..paling best..paling hensem tu..Nick Carter...hahahahha...masa ni...gantung CD kat leher pun dah kira canggih...kasut feminin tu...menjadi kegilaan tu...tak silap aku...stylenya...pakai kemeja ke t-shirt ke...tuck in depan...belakang kuarkan..hahahaha...pakai rain coat..tak kira hujan ke...panas terik..kuikuikui...tapi tu la...fesyen masa tu...ups..jan lupa..jam tangan london boy..glamor habis...kat sekolah...

diorg tak mcm artis skang ni...more to single act..masa dulu kan..nak sing n dance..harmony sing..then after diorg ni..keluar plak influence Indigo,Innuendo then...terus masauk era hip hop..diorg ni terus tenggelam macam tu...bile tgk video clip diorg..mmg teringat la zaman dulu..zaman remaja aku..hahahha...so aku pastekan few la..utk korang...










masa ni..takde reality TV,nak tgk diorg ni perform kat TV...ada HMI n MUZIK MUZIK...
korang layan je laa...

aku dan kenangan lalu

sedang aku boring2...aku layan you tube...aku jumpa iklan ni..teringat masa dulu...



ni ada lagi satu..
kalo korang lahir dlm tahun 80'an..mesti ingat iklan ni...hehehhe

Thursday, May 14, 2009

aku & borak kosong

fuhh...arini full speed kerja...dpt gak aku kejar...keje aku yg pending tu...yeay! ari sabtu ni cam kene keje jek..huhuhu...nak keje ke taknak eah? tapi for sure weekend ni..aku nak lepak2 ngan babes! dah lama tak hangout! rinduuuu...(padahal baru 2 minggu tak lepak..hahahaha)

people i'm gonna miss if i'm not in jb

:: of course my abah n mak...~ diorg ni la...selalu wat aku ketawa...wat aku merajuk..diorg ni jugak la..selalu layan kerenah aku yg cam anak dia umo 8 thn...padahal dah tua bangka...hahahaha... 'mak...rindu laksa johor mak la...ahad ni..mak watkan eah?' hehehehe... semalam ketip kuku abah..aduihh..keras tul kuku dia..kuku kaki abah dah molek sikit..sbb dia dah tak rajin soyat2 kuku lagi..dia tunggu aku ketipkan...haa..pandai pun abah..heehhehe..nanti na inaikan rmbut mak eah...dah byk putihnyaa..

:: my babes! ~ girls yg suke * gelak2 *melantak *jln2 carik pasal *karaoke (it a must every month)
.: kecik ~ suke makan kue teow hong kong kat 'Restoran Anggun - Larkin Perdana..(aku pun addicted sekali) fans of vincci..kalo nak suh dia shopping kan pun boleh..her taste is superb!..kemaruk kucing...dan jugak la..pembela/penyelamat kucing..jgn wat kekejaman ke atas kucing bila ngan dia...mesti kene hempuk ngan kecik..rumah & bilik dia bersih giler..addicted to organized things...hanbag&clutch&tote bag dia...sume still ada sarung lagi...(dia jugak selalu mjd sponser utk beg bila kami ada function)

.: rdil ~ dah kawin pun...tapi sbb husband dia kat kl..dia kdg2 lupa diri...mcm dia single..buta IT..expert in western dishes..lasagna la..spaghetti la..bbq marinate la..dia tau..buat..kepala otak duit dia ni...pandai spend duit dia...tak membazir dan tak kedekut..

.: kibod/cik K ~ nama dia ayu sket...SURAYA..tapi sbb insiden dia minat Ajai (masa dlm exist yg main keyboard) kami dia panggil la kibod..itu darjah 5 tu..lekat sampai skang..dlm ramai2 dia ni yg pandai masak...rambut slalu chaos..buat la style camne pun..mesti kelam kabut..still searching for Mr. Right..yg dia sendiri tak tau kat mana..so for Mr. Right..please see cik K..she is looking for you...

.: mastura karim ~ panggil mas...dulu kan time sekolah ramai mastura..tu yg lekat bile sebut nama..kene ada nama bapak tu..manusia kreatif dan pelik aku pernah kenal..outspoken..sure akan dpt jalan utk kenekan org bile dia terkena...dah bertunang dah..tapi berahsia...hahahahha

.: nana ~ dia ni..kalo gelak..tak hengat punya..(cam aku la..) dia cute2 style feminin..fun to hang out..reliable...resourceful..nak suh tolong apa..dia akan tolong...

that is pretty much i know about my friends..yg lain2 tu rahsia la...hehehehe...aku dah kenal babes aku ni...sejak aku kat sekolah rendah lagi..kibod tu..aku sama kelas dari darjah 3..tapi masa tu tak rapat la...3thn lepas baru tau..satu kelas..hahahahhaha...rumah pun dekat2..so..mak adil..mak kecik tu dah macam mak aku jugak..sbb aku selalu melantak kat umah diorg...hahahahha...so aku akan rindui kawan2 aku..jika aku takde kat jb...


Wednesday, May 13, 2009

me & stuuuupid question!

i'm pisssed off!

lately i am totally pissed off with this question,

people : how old are you?
me : 28
people : are you married?
me : no..not yet..
people : why..you are not married?
me : ermm...(then i can't think of an answer..i went blank!)

i do think its is a kind of silly/stupid question to ask a person..why you didn't married?
and what ever reason it is..it's kind of private..nevertheless u're asking to a stranger...

did you know most of the single women at the age 25 above..got carrier, independent, strong and very competitive (im not talking about myself..) dont they see that? why people even bother to ask if u're not happy being single? its a matter of being who they are..these girl know what they want...as long as they are happy with their life...why is that question is being asked...please la...what are u going to do about it? they single..ya..so what?

to single girls..no matter what u've been up to..just do it! the time will come..don't bother about this question...

Monday, May 11, 2009

me & him..

a question have been asked to me...

he: if u have to leave him..would you?
me: i can't
he: why?
me: because he will be heartbroken and cried his heart out...and i can't do that to him... (and my tears just fall down at my cheeck..) i can't make him sad..i want him to be happy...

i never knew how much i love him...yess..i do love him..but i didn't realize even thinking of not having him in my life...make me shed my tears..never happen like this before...

so he is the one...he really am..he's the one who crack me open..know me the best...know how to make me laugh..he's the expert on making me the happiest girl..when i'm at the lowest point..and i bet he is the only person that i can argue and challenge a conversation..from a serious issue to the crappest topic i can..hahahhaha.. i love him...

he can make things happen for me..getting a Yuna's CD..while its not available in store..he can make me listen what he want to say..he can make me say...yes..u r rite...yes i'll do that...he is the only one i listen to...he's inspired me..a lot..(thanks for the template)..he is my best friend and he is my love....

you're are my star..shining my night..
you're are my teddy bear..when i need a hug..
you're are my laugh and tears..
and this smile is for you to keep..

aku dan selut?

ABC Special Kg Melayu..slurrppp!

member aku yg kawin..

atas tu..pengantin jugak..inai masih merah dijari..sibuk..aku nak amik gmbr...dia pun nak jugak






smlm..aku g wedding..mmber aku/housemate kat poly/classmate kat poly/adik aku...kat pontian..

hmm...mencabar jugak la...sib baik aku..gerak awal..angkut budak ni...ejets,mazgad n mieja...(ejets tu turun dari kl tu..mesti dia takde kawan kat kl..tu yg turun jb..hahahahaha)

masa smpai tu.dah kul 1++ jugak la..tapi org lum ramai..dpt la aku paking dekat2 sket ngan umah...so dpt tgk dia bersanding tu...sume...aku pun balik la...member aku theme wedding black n white..nampak classy...alhamdulillah..slamat jugak dia diijabkabulkan...penuh onak duri tu...cobaaannnn...habis semangkuk..kek coklat aku bedal..tapi aku dan kawan2 tau..bukan aku jek..ehemm..ehemm...goodie bag pun dpt la kek coklat..n frame kecik..ada pic dia ngan husband dia..just cute2 la...semoga dia jodoh berpanjangan la hendaknya...amin..

so masa nak balik tu..aku pun dgn konpident la..kuarkan keta..aku masuk gear 1..then...zruuummm...keta aku tak gerak..aku dah tekan minyak..handbreak dah lepas..eh! apasal la pulak..keta tak gerak...zrrrruumm..aku tekan minyak lagi sekali..abisss...keceper..ketepek..lumpur beterbangan..rupanya tanah lembut...tayar keta aku sangkut...tanah gambut..pastu..sume member aku kuar..dgn harapan..nak tolak keta la..tu..panas perit..takde maknanya menolak..haahhahaha...sib baik ada pakcik tu tolong aku..berjaya jugak..tapi keta aku yg hensem tu..dan terpalit lumpur la..cam br kuar trip dlm hutan negara...balik tu..singgah minum ais kacang...sedap..kat Kg Melayu..ada eskrim tau!...


Friday, May 8, 2009

Aku dan Yuna




Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu

tinnginya kesabaranmu
lepaskanlah diriku kerna aku
x mampu tuk menanggung sebuah cinta
sempurna darimu ohh..
darimu ohhh..

bkn aku x pernah mengerti dirimu
aku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku hilangkan rasa itu akhirkan semua
dan bila kau sedar aku hilang dari kewujudan

ohhh...sempurnanya sifatmu
telusnya hatimu jujurnya niatmu
tingginya kesbrnmu
lpskanlah diriku kerna aku x mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna drimu ohh...drimu ohhh..


Lagu dari Yuna..aku mmg minat giler kat Yuna..thanks reez sbb dptkan CD Yuna kat Gig kat bercham aritu...tapi lagu ni takde dlm CD tu...aku teramat lah suka lagu ni...penuh jiwa....tersentuh aku..first time dgr...meleleh airmata aku...

Wednesday, May 6, 2009

aku dan whisteria lane

Hari ni aku lambt lagi…isnin lepas aku dah lambt..w/pun lmbt 5min..tapi aku rasa cam tak best...hari lambat 13min...ciss.! jammed punya pasal la..ni...mcm tetiba sume org nak lalu jalan yg sama..huh!

Laptop aku masuk klinik..mmber aku tlg format..w/pun ada org nak ajar aku format laptop..tapi aku agak malas..dan takde masa nak buat...next time ye ayie...arini dah leh amik la...ntah apa yg si 5ruzz tu letak ntah...harap2 takde virus2 lagi...aman aku nak wat keje...

Smlm aku layan citer kat 8TV, desperate housewife...citer pasal wanita di Whisteria Lane...tapi smlm episod yg menyentuh perasaan aku...citer pasal handy man mereka.. Eli Scrugs..diorg cerita la..mcmana kesannya Eli ni dlm hidup diorg...tapi mereka baru terasa bila Eli ni mati atas bumbung masa tgh betulkan atap..sakit jantung...tang paling sedih tu..masa Eli ni baru dtg kat Whisteria Lane. First time jumpa ngan Mary Alice..aku try ingat balik apa dialog dia

Eli : Excuse me maam..

Mary Alice : Yes

Eli : Sorry for disturbing you, I’m new here..is there anything I can fix? i can fix anything

Mary Alice : owh..i’m sorry..i don’t have anything for you to fix

Eli : owh.. well then this is my card.. u can called me if there is anything I can do..

Mary Alice: owh..i’ m so sorry..well if you have an extra card, I can pass it to my friend..

Eli pun kelam kabut kuarkan kad dia dari poket…tapi terjatuh..masa dia tunduk nak kutip kad tu..Mary Alice perasan..kasut Eli berlubang..Eli cume tersenyum jek…then dia pun say thank you…then nak pergi la…Mary Alice panggil

Mary Alice : Eli, I have a broken vase..can you glue it together for me?

Eli : owh…you don’t have to do that maam…

Mary Alice : last week while cleaning the counter…I accidentally broke it.. I’ve kept the pieces,please glue it for me? You’re not going to make me beg rite?

Kat situ la…wat aku sedih sgt…tak tau kenapa..mungkin sbb ketulusan hati Eli..aku dpt rsakan...tapi 2th lepas tu..Mary Alice bunuh diri...masa tu..baru jek lepas Eli jumpa dia...Eli dtg nak betulkan tombol almari...Eli tgk Mary Alice duduk kat dapur sendiri..Eli Cuma tanya Mary Alice ok ke tak...Mary Alice kata ok..then dia bg Eli pasu bunga yg Eli pernah betulkan...then dia suruh Eli pergi...3jam kmudian..Mary Alice shot herself...Eli..tgk dari jauh...dan dia rasa menyesal teramat sgt...sbb tak extra care...jadi dari saat tu..Eli janji pada diri sendiri..dia akan bantu dan mendengar org yg ada masalah…

Mmg pun…Eli smbil2 betulkan apa yg rosak kat rumah org tu..dia akan mendengar dan melihat masalah..org tu..dan tanpa disedari..Eli akan membantu…nasihat dia..bukan berbentuk nasihat..Cuma mcm seorg kawan berborak dgn seorg kawan....

Korang ada kawan2 camtu? Hmm..hargai lah sebaiknyaaa…sbb kita tak tau..bile dia akan hilang…

Sunday, April 26, 2009

aku dan member aku..

smlm aku p tgk citer seram thailand..'Coming Soon' serius seramm...thanks kecik sbb ajak aku tgk citer yg selalu terperanjatkan aku...siap terjatuh popcorn aku yg separuh tu..ciss...

the story before it...ptg tu..member aku si kecik ni..ajak le aku..tgk wayang..sbb dah lama tak tgk wayang sesama...so msg la geng2 lain..member aku yg sorang tu...tak dpt follow..husband dia balik jb..tu aku takde kisah le..kan..yang sorang ni...aku nak kata tak ngam..ngan dia..sometimes aku ok..so msg le...

aku: nak ikot tak..tgk movie..citer seram..coming soon.

dia: citer apa? kalo jgn tegur aku dah tgk.. (kan aku dh bgtau...tajuk citer tu...issyyhh! geram aku...)

aku: tajuk citer coming soon..

dia: ntah eah..taktau camne...ingat nak kuar esok..

aku: reply aku before 8pm.

then dia takde reply aku..
aku pulak yg tanya dia lagi...

aku: ko jd tak?

dia: tak g la..aku kat luar umah ni..tgh buat mesyuarat tingkap ngan jiran aku..

so aku pun pegi je la ngan kecik...rilek je la..
then member aku tu...msg lagi..

dia:siapa jek lagi yg pegi

aku: aku ngan kecik jek..

dia:lolx..dua org jek...kesiannya..sori la aku tak dpt join..bla..bla..bla..

aku tak tau kenapa aku leh sentap ngan msg dia..then aku reply
aku: what's so funny...aku pun mmg selalu..kuar ngan kecik jek..berdua..lagi senang...

dia: ko marah aku ke?


harsh ke..ayat aku tu?
lantak le...apa yg nak aku sampaikan...kalo dia takde pun aku leh have fun..even sometimes dia takde pun..aku lagi senang...hmm..sometimes dia lepak sesama...dia yg selalu kene jadi bahan..but sometimes i do fine her just act stupid to tarik perhatian...hmmm...does she have to do that?

she is a good friend...boleh diharap la bila time emergency..but sometimes...she just..being reaaally pain to my ears...tapi mengenangkan jasa baik dia tu la..aku teruskan jadi kawan dia..cume camne la aku nak bgtau...kat dia..yg apa yg aku rasa ni...hmmm...sadisnya aku ni...

Friday, April 3, 2009

aku dan dia..

Dah lama aku tak xpresskan apa yg aku rasa...hmmm..where to start?

Lately..emosi aku agak keterlaluan..susah dikawal..faktor usia ke? Atau...i’m just being moody? Aku akui..aku mmg moody..sensetif...mcm org gila pun ada..ye la..kekadang..ok..kekadang nak marah2...tak ke gila namanya tu?

Aku tak tau kenapa..kadang aku rasa aku lost something..tapi tak tau apa...siapa aku lagi 10tahun..? aku hidup sorang ke?ada famili ke?kawan2..saudara mara...masih ada ke...org yg aku cintai..disisi aku..susah dan senang?hmm...ni la..kekadang yg org lelaki kata perempuan complicated...benda yg jauh dipikirnya...dah tu mcm merepek..hmm..ini bukan merepek(masih dalm proses utk membela kaum hawa) tapi cube pikir..betul tak apa aku ckp...and sometimes..perempuan just nak dgr sesuatu yg boleh meyakinkan dia..buat dia berada di zon selamat...in english..they say..security..(bukan mak gad or pak gad)dan mlm td..a question has been asked...but i didn’t receive the answer that i expected...but..who i am to determine what words he has to said..itu mulut dia..akal fikiran dia..speaking of him..i do miss the old him..who makes me laugh..makes me..feel the ‘ tinglish’ in my heart...but now..the spark become a baby flame...maybe the time is come for me to meet him..and i’m soo excited...

Seumur hidup aku..tak pernah lagi..org yg aku ‘cintai’ cherish me as i cherish him..aku tak pernah dimanjakan dgn luxury...takpernah aku dgn bangganya ckp kat member2 aku...’bende ni..dia yg belikan’ it’s always been me...who..baik hati sgt..memberi...apa yg dikehendaki..mungkin sbb itu..aku lebih indipendent..lebih senang..ikhtiar sendiri..but deep inside just below my ego...i do really need some pampering..cherish me with presents..suprise me..till i shed tear of joy...but i guess..that’ going to be a true dream..after all...

Being me..is sometimes difficult..even i confused with myself..hahahha...sometimes..i can be reaally indipendent...but sometimes..i just being pain in the a**..well..i am a girl..what do you aspect? I do walk like a guy..but still i’m feminin..love flowers..but people aspect me to be..macho..brutal..tak sensitif..but i dont think so..i can be cute..not just the face..but cute in all aspect..he told me..i’m manja..(but that manja not work out...can’t get his attention so much..need to re-strategized..) org yg tak kenal aku..akan kata aku..lasak..tapi believe me..i cried a lot...for simple things..tapi bukan depan org la..cried in my sleep..hmm.selalu la..(tapi dulu la...) mak aku tak masak lauk fav. pun aku leh merajuk..kata mak aku tak sayang aku..siap nangis2... :p..hehehe...tapi cube la..kutuk2 aku..dgn keterlaluan..kang keluar sore ala lelaki aku ni...

I’m not complaining..just using my blog to let him know..what i aspect from him..(if he read my blog..la..he’ll know)..and another thing...everytime i used my boring tone..meaning your in ‘too much poyo’ mode...except for that..I LOVE U..with all my heart..